torstai 27. lokakuuta 2016

Annapurna Base Camp Trek päivä 5: Puolen vuoren huiputus

Machhapuchhre Base Camp 3700m - Annapurna Base Camp 4130m: 1h 30min
Annapurna Base Camp 4130m - Machhapuchhre Base Camp 3700: 1h
Machhapuchhre Base Camp 3700m - Dovan 2520m: 5h


Herätyskello soi neljältä aamulla, ja pirteää esittäen kaivauduimme kohmeisina makuupusseistamme. Pakkasimme mukaamme vain vähän evästä ja lisävaatetta, sillä muut tavarat saimme jättää MBC:lle odottamaan. Otsalamput päässä lähdimme etsimään polkua Annapurna Base Campille. Polku oli helppokulkuinen, joten pimeä ei oikeastaan haitannut. Enemmän ongelmia tuotti oheneva ilma, minkä vuoksi hengästyimme molemmat helposti. Hidastimme vauhtia entisestään ja aamulenkistä tuli rauhallinen kuutamokävely.

Aamu alkoi kirkastua samalla kun havaitsimme horisontissa häämöttävät ABC:n valot. Lumihuippuiset vuoret tulivat näkyviin ja maisema (tai ilma) oli kirjaimellisesti henkeäsalpaava. Vaikka maassa ei ollut lunta, oli lämpötila lähellä nollaa ellei jopa pakkasen puolella.




ABC:llä oli todella paljon turisteja, ihan kuin paikka olisi jokin harvinaisempikin nähtävyys. Siellä sitten jonotettiin parhaille kuvauspaikoille ja kuvailtiin vuorotellen ties kenen kameralla. Väistelimme selfiekeppejä ja rajailimme omista kuvistamme pois taustalla paremmin poseeraavia trekkailijoita. Oli mieletön tunne nähdä niin lähellä ne vuorenhuiput, jotka lähtiessä näyttivät todella kaukaisilta ja jopa luoksepääsemättömiltä.

Viimeisiä kuvia otettaessa päätäni alkoi särkeä äkillisesti ja paljon, joten suuntasimme alas vähän ripeämmällä tahdilla. Tiedänpähän varoa Suomessa sitten liian korkeita paikkoja, kun piti niitä vuoristotaudin oireita saada jo reilussa neljässä tonnissa. Takaisin kävellessämme reitti vaikutti täysin tuntemattomalta, sillä pimeässä emme olleet huomanneet edes polun varrella ihmettelevää lammaslaumaa.






Söimme vielä MBC:lle päästyämme aamupalaa (pitsaa!), sillä olo oli laskussa parantunut sen verran. Matka jatkui alaspäin taas täysillä rinkoilla, ja vuoristotaudin oireet karistettuani hajotin sitten vielä polveni. Jäimme Dovaniin, josta sain itselleni bambukepin seuraavan päivän kulkua helpottamaan.

Huomioita:

Majoitus: Hotel Tip Top Lodge: 200 NPR / yö / hlö
Huone: kaksi sänkyä, joista toinen parisänky
WC: pönttö löytyy
Suihku: lämmin vesi, 150 NPR / hlö
Wifi: 300 NPR
Puhelimen lataus: 150 NPR
Ötökät: perhosia, pieniä hämähäkkejä, ei iilimatoja
Päivän kulut yhteensä: 1415 NPR / hlö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti