keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Annapurna Base Camp Trek päivä 1: Portaita ja paahtava aurinko

Nayapul 1070m - Ghandruk 1940m: 5h 35min

Ensimmäinen vaelluspäivä starttasi auringonnousuun ajoitetulla herätyksellä. Aamupalan jälkeen otimme taksin Nayapuliin, josta varsinainen jalkapatikka alkoi. Olimme aluksi ajatelleet ottaa taksin sijasta paikallisbussin, mutta korkeammasta hinnasta huolimatta päädyimme valittuun kulkupeliin sen nopeuden vuoksi: jokainen valoisa tunti tulisi oppia hyödyntämään etenemiseen. Taksimatka kesti puolitoista tuntia ja maksoi 1800 NPR.


Nayapulista noin puoli tuntia käveltyämme meidät pysäytettiin ensimmäisen kerran TIMS-korttitarkastukseen. Pari leimaa myöhemmin matkamme jatkui sillan yli polulle, jossa peräämme juostiin pilliä viheltäen ja ACA-lupia kysellen. Taas paria leimaa rikkaampana jatkoimme matkaa kohti Annapurna Base Campiä.


Alkumatka oli mukavaa tallattavaa ja ilmakin suosi. Aurinko alkoi kuitenkin vaikuttaa omaan matkantekooni melko pian, kun kuumuuden vuoksi aloin voimaan todella pahoin. Asiaa ei auttanut se, että reitti koostui lähinnä sadoista portaista ja suunta oli jyrkästi ylöspäin. Onneksi mukana oli paljon vettä sekä suklaata, jolla oli ainakin psykologinen vaikutus jaksamiseen.


Aluksi välietapiksi aiottu Ghandruk muuttuikin sinne päästyämme ensimmäiseksi yöpaikaksi. Ruokalista oli käytännössä sama jokaisessa majapaikassa, ja annoksesta maksoi korkeintaan noin 500 NPR. Myöhemmin huomasimme, että ruokien hinnat pysyivät suhteellisen samoina korkeudesta huolimatta, mutta ylempänä eniten kallistuivat suklaa ja vesi.


Vaikka lodgen omistaja ei englantia juuri puhunutkaan, pärjäsimme hänen vaellusoppaana toimivan poikansa tulkkausavulla. Samalla saimme hyviä vinkkejä reiteistä ja näimme upeita videoita Base Campiltä. Ensimmäisestä päivästä selvitty hengissä.

Huomioita:

Majoitus: Shakti Guest House: 100 NPR / yö / hlö
Huone: parisänky (koska halvin)
WC: pönttö löytyy
Suihku: lämmin vesi
Wifi: sisältyi majoitukseen
Ötökät: perhosia, pieniä hämähäkkejä, ei iilimatoja
Päivän kulut yhteensä: 750 NPR / hlö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti