sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Annapurna Base Camp Trek päivä 2: Jungle Tour ja kadonnut risteys

Ghandruk 1940m - Tadapani 2630m - Chhomrong 2170m: 9h 20 min

Toinen päivä käynnistyi puu-ukkoa matkien, rakkoja laastaroiden ja puuroa tankaten. Päätimme lähteä edellisen illan neuvojen mukaisesti kiertämään matkallisesti pidempää kautta seuraavaan kohteeseen välttääksemme lyhyemmällä reitillä olevan jyrkän nousun. Hyvä idea noin ajatuksen tasolla. Hieman huonompi käytännössä, sillä emme koskaan löytäneet sitä risteystä, jota etsimme. Päätimme siis jatkaa vielä kauempaa ja tehdä kunnon viidakkokierroksen ja nostaa korkeutta puoli kilometriä ylimääräistä.



Reitti oli onneksi hyvin merkitty, mutta valitettavasti lähinnä väärissä paikoissa. Risteyksissä piti arpoa tai kysyä suunta, ja merkkejä taas löytyi paikoista, joista ei päässyt jatkamaan kuin eteenpäin. Suunnistustaidoistakaan ei varsinaisesti ollut hyötyä, kun risteykset eivät olleet aina karttaan merkityissä paikoissa.




Eniten harmitti se, että vaikka kaikki olivat iilimadoista varoitelleet, emme edes tällä pätkällä niitä nähneet. Apinoita kuitenkin oli, minkä lisäksi reitillä törmäsi tasaisin väliajoin muun muassa lehmiin ja lampaisiin. Toisinaan eläimet tulivat vastaan itsekseen ja toisinaan pidimme taukoa odottaen, että tavarajunaa muistuttava 15 muulin jono oli ohittanut meidät.

Chhomrongiin saapuessa aurinko alkoi jo laskea, joten kysyimme vapaata huonetta suurin piirtein ensimmäisestä lodgesta, jonka näimme. Hinta ei ollut paha, vaikka edellisestä tuplaantuikin, ja ainakin henkilökunta puhui sujuvaa englantia.

Huomioita:

Majoitus: International Guest House: 200 NPR / yö / hlö
Huone: kolmen hengen huone
WC: pönttö löytyy
Suihku: lämmin vesi, 100 NPR / hlö
Wifi: sisältyi majoitukseen
Puhelimen lataus: 100 NPR
Ötökät: perhosia, pieniä hämähäkkejä, ei iilimatoja
Päivän kulut yhteensä: 1415 NPR / hlö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti