sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Annapurna Base Camp Trek päivä 4: Rakeita ja lampaita

Dovan 2520m - Machhapuchhre Base Camp 3700m: 6h 15 min


Dovanista meidän oli aluperin tarkoitus mennä Deuraliin. Kaikki muut puhuivat kuitenkin menevänsä suoraan MBC:lle, jotta ABC:lle ehtisi seuraavana aamuna ennen auringonnousua. Itseäni mietitytti hieman korkeus ja sen mahdolliset vaikutukset, mutta päätimme huiputtaa ensimmäisen Base Campin päivän loppuun mennessä.



Matka oli melko raskas korkean nousun vuoksi, mutta polku oli huomattavasti aiempaa helppokulkuisempaa. Sankka sumu toi haasteensa matkan loppupuoliskolla, kun näkyvyys jäi alle 20 metrin. Toisinaan olimme sadepilvessä ja myöhemmin satoi rakeitakin. Noin kolmessa ja puolessa tuhannessa metrissä pilvestä löytyi myös lauma lampaita sekä kasvimaa.

Perille päästyämme ripustelimme sadevaatteitamme kuivumaan ja kaipasimme lämmintä suihkua. Kuumaa vettä löytyi vain sankoon kaadettuna, joten siellähän sitten juostiin vuorotellen pyyhe päällä pihan poikki ämpäripesulle. Onneksi ei ulkona tarvinnut suihkutella, vaan kylpyhuone oli kuitenkin. Ja olisi ollut suihkukin, mutta se oli kuulemma valmiiksi rikki. Ei sitten saatu edes itse rikkoa.



Tiia viihdytti iltapäivällä itseään tuijottamalla ruokailutilan ikkunasta alaspäin vievää polkua, joka vuoroin näytti ylöspäin kiipeäviä matkailijoita ja vuoroin pelkkää sumua. Myös vuoristohiiret herättivät hilpeyttä ja riemua. Hämmennystä puolestaan herätti paikallisten pukeutumiskulttuuri: lodgen työntekijät pelasivat uhkapelejä toppatakit päällä, mutta paljain varpain ilman sukkia.


Huomioita:

Majoitus: Gangapurna View Lodge: 180 NPR / yö / hlö
Huone: kaksi parisänkyä
WC: pönttö löytyy
Suihku: lämmin vesi ämpärissä, 300 NPR / hlö
Wifi: ei toiminnassa, joten ei hintatietoja
Puhelimen lataus: 100 NPR
Ötökät: perhosia, pieniä hämähäkkejä, ei iilimatoja
Päivän kulut yhteensä: 2075 NPR / hlö



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti