lauantai 17. syyskuuta 2016

Blondit matkassa

Muistakaa ihmiset hankkia ne viisumit aina ajoissa. Muuten voi käydä niin, ettei meinaa päästä koneeseen ellei puolen tunnin varoitusajalla osta uutta jatkolentoa. Pääsimme kuitenkin lähtemään ja saimme rinkatkin jätettyä kaksi minuuttia ennen määräaikaa.

Saavuttuamme Delhiin jouduimme odottamaan nelisen tuntia ennen kuin pääsimme jatkamaan turvatarkastukseen. Tällä välin lentokentän henkilökunta oli seikkaillut rinkkojemme kanssa uuteen koneeseen, sillä emme itse saaneet niitä mennä siirtämään. Turvatarkastuksessakin meni hetki, sillä jouduin luovuttamaan kynsisakseni käsimatkatavaroista.

Eipä siinä, saavuimme eilen Kathmanduun ja rinkkammekin olivat saapuneet perille vastoin kaikkia odotuksia. Näytimme varmaan aika yllättyneiltä, koska henkilökuntakin virnuili riemunkiljahduksillemme.

Nepalin viisumin hankkiminen oli helppoa. Täytimme tietojamme kahteen erilaiseen paperiin, joissa oli samat kysymykset. Menimme ensimmäiselle tiskille mukanamme nämä paperit, passi, erillinen passikuva ja 100 USD. Saimme dollareita vastaan vaaleanpunaisen ja keltaisen kuitin, joiden kanssa etsimme viipymisaikaamme vastaavan tiskin. Vaaleanpunaista kuittia vastaan saimme passeihimme viisumit. Minua lisäksi tervehdittiin kysymällä naurahtaen "Are you Finnish?" Koska saavuimme maahan pari päivää alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin, niin saimme myös huomata, että viisumimme menevät umpeen juuri samana päivänä kun meillä on joulukuussa lento pois maasta. Hyvin suunniteltu.

Meillä oli Kathmandun kentällä vastassa koulumme yhteistyökumppani. Pääsimme muutamaa lähes liikennesääntöjen mukaista mutkaa myöhemmin hänen talolleen, jossa myös asumme ainakin aluksi. Alla oleva kuva on otettu uuden kotimme katolta Lalitpurissa, Kathmandun viereisessä kaupungissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti