tiistai 13. joulukuuta 2016

Syntymäpäivä ja Shivapuri National Park

Pääsin viettämään syntymäpäivääni ystävien kanssa hieman ulos Kathmandusta Shivapurin kansallispuistoon. Suunnitelmat eivät olleet ihmeellisiä, mutta päivä oli todella onnistunut. Sain lahjaksi sisäpiirivitsiksi muodostuneen kierrätys-synttärihatun, jolle kyllä tulee vielä käyttöä myöhemminkin…!

Olimme päättäneet mennä katsomaan Nagi Gumba -luostaria, joka oli noin puolentoista tunnin kävelymatkan päässä kansallispuiston reunalta. Kansallispuiston pääsymaksu oli 565 NPR henkilöltä, ja lisäksi meidän piti ottaa opas, joka maksoi 800 NPR. Pystyimme jakamaan oppaasta koituneet kustannukset kuitenkin neljään osaan keskenämme. Aluksi epäilimme oppaan hyödyllisyyttä, mutta hän oli niin mukava, että meillä oli varsin hauskaa hänen seurassaan!





Luostarialue oli hieno, vaikka maisemat olisivat voineet olla vieläkin upeammat, jos ei olisi ollut niin sumuista. Emme myöskään nähneet lumileopardeja joidenkin helpotukseksi ja toisten harmiksi. Loppumatkasta meillä alkoi olla jo hyvin nälkä, joten takaisin riensimme hieman nopeammin. Yritimme saada vähän snacksia paikallisesta kahvilasta, mutta jouduimme odottamaan ranskalaisiamme vähän liian kauan samalla kun Henriikan kanssa seurasimme varsin kauhuissamme jättimäisen hämähäkin seikkailuja liian lähellä olevalla seinällä.

Menimme luontoretken jälkeen vielä syömään Lazimpatissa sijaitsevaan viihtyisään ravintolaan. Lopulta istuimme iltaa ystäväni luona syöden Fazerin suklaata ja maistellen kotitekoista turkinpippurivodkaa. Oikein hyvä syntymäpäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti