torstai 2. kesäkuuta 2016

Passi ja kuva

Passikuva on muuten loistava keksintö. Nykyinen passini on hankittu kesällä 2006, joten uusi pitäisi saada ennen lähtöä. Ja kyllä, vuonna 2006 sai vielä 10 vuoden passeja. Valitettavasti kuvallakin piti käydä uudestaan, vaikka onhan nykyinen hyvin mennyt minusta aina tähänkin asti.

Jostain syystä olen ymmärtänyt, ettei passikuvalla käyminen ole kenenkään vapaa-ajan harrastus. Saattaa myös olla, etten itsekään yleensä koe olevani kovin edustava siinä paperiläpyskässä, jonka valokuvaaja minulle aina ojentaa. Yllätyksekseni olen kuitenkin ihan tyytyväinen tämän kerran otokseen, joka otettiin vieläpä ensimmäisellä yrityksellä.


”Ei se vaadi muuta kuin hyvän kameran ja studiosalamat, niin aina tulee onnistunut kuva”, sanoi ääni kameran takana ja pohdin, pitäisikö tästä loukkaantua.

Tein passihakemuksen netissä. Tätä varten olin saanut valokuvaamosta koodin, jonka avulla järjestelmä haki kuvani jostain bittiavaruudesta. On muuten kätevä systeemi ja hyvä tapa varmistaa, että passiini päätyy oma kuvani. Olisihan se vähän ikävää, jos vaikka Tiian kuva olisi minun passissani. Tosin en tiedä, vaikka se toimisikin... Kaikki aina väittävät, että näytämme toisiltamme.

Mutta jotta kaikki ei olisi liian helppoa, pitää sitä jotain jännitystäkin elämässä olla. Koska minulta ei vanhaa passiani varten ole otettu sormenjälkiä, pääsen vielä poliisilaitokselle hymyilemään ja maalaamaan sormiväreillä. Sinne siis maanantaina! Saa nähdä, toteavatko pärstäni omakseni.

2 kommenttia:

  1. Luulen että se maalaaminen jää väliin! Niillä taitaa olla ihan sellanen laite, mihin se sormi vaan tungetaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei ois kuulostanu tekstissä yhtä glamouriselta :D

      Poista